Forum des Objets Communicants et Solutions pour les Libérer...


 
AccueilAccueil  GalerieGalerie  FAQFAQ  RechercherRechercher  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  

Partagez | 
 

 4 orange when using WPA

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas 
Aller à la page : 1, 2  Suivant
AuteurMessage
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 20:43

Hi folks,

i am used in configuring rabbits but now I have a strange behaviour which I am unable to solve myself ...

when I set my WiFi security to NONE everything works fine, when setting to WEP openSystem it works too ...
but as soon I use WEP shared key or WPA (which would be my favourite) the rabbit cannot connect to the router!

The router (brand 4G, which is a Wireless UMTS router of an Austrian Phone provider) is on channel 11 and I also tried to set the SSID manually.

One strange thing I also recognized: The router is now set to WEP 128 bit but the rabbit sees it as WEP 64 bit!?!? Nevertheless it works yellownabzsmile

Any idea how to get the rabbit working with this router using WPA?
thanks for help
G


Dernière édition par le Lun 20 Aoû 2007 - 21:00, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
Phabbrrysse
Nabazteur Voyageur
Nabazteur Voyageur
avatar

Age : 30
Localisation : Sassenage
Nabaztag : PhormiBBrrysse et Pharramyneu (V2)
Nbr de messages : 14388
Carottes : 10617

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 20:54

Nabzatag --> WEP only
Nabaztag/tag --> Wep or WAP

_____________________________




Connexion du lapin difficile : ICI -- PAS D'AIDE PAR MP NI PAR MAIL
Revenir en haut Aller en bas
http://phabbrrysse.fr/
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 20:59

sorry, I forgot to mention: It IS a tag/tag yellownabzsmile
Revenir en haut Aller en bas
Phabbrrysse
Nabazteur Voyageur
Nabazteur Voyageur
avatar

Age : 30
Localisation : Sassenage
Nabaztag : PhormiBBrrysse et Pharramyneu (V2)
Nbr de messages : 14388
Carottes : 10617

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 21:34

Can you post print screen about :
- router settings
- wifi settings
- rabbit settings

Don't hide your key and your SSID please !!

not to put special characters in the ssid like * _…


(sorry for my english)

_____________________________




Connexion du lapin difficile : ICI -- PAS D'AIDE PAR MP NI PAR MAIL
Revenir en haut Aller en bas
http://phabbrrysse.fr/
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 22:04

sure ...

ROUTER & WIFI:

SSID: Rabbitnet
SSID Broadcast: on

DHCP: on

Encrypton: WEP128 (26digits Hex, working)
WPA1 (10 digits ASCII, only letters, NOT working)





RABBIT:
displayed network Rabbitnet - Web64 (even the router is set to 128!
working)
Rabbitnet WPA-PSK (not working)

I also set the automatic selection to --- select in the list --- and entered Rabbitnet manually ... makes no difference

Encryption: WEP (working), WPA (not working)

Authentication: openSystem (shared Key does not work)

DHCP set to NO ... IP 192.168.0.10, Subnet 255.255.255.0, Router 192.168.0.2, DNS server set to 194.24.128.100 (the one of my provider)

Proxy: NO

Violet Platform: r.nabaztag.com/vl


well, I hope thats it ... thanks for help
Revenir en haut Aller en bas
Pascaltag
Bronze Nabz
Bronze Nabz
avatar

Age : 37
Localisation : Massy
Nabaztag : Tinetine
Nbr de messages : 162
Carottes : 3596

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 22:14

Hi,

Did you try to change the channel of your wireless network ?
Revenir en haut Aller en bas
marfab
Cuniculussologue
Cuniculussologue
avatar

Age : 45
Localisation : Noisy le Grand
Nabaztag : Petitbrou, Landry (V1), Scrubs (V2)
Nbr de messages : 8128
Carottes : 4450

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 22:15

Please try :
SSID : Rabbinet
Encryption : WPA
Key : Your_WPA_key

Advanced configuration
Authentication : SharedKey
DHCP Enabled : Yes
Local IP : 0.0.0.0
Local Mask : 255.255.255.0
Local Gateway : 0.0.0.0
DNS Server : 0.0.0.0

Proxy Server
HTTP Proxy : No
Proxy IP Address : 0.0.0.0
Proxy port : 0

General info
Violet Platform : r.nabaztag.com/vl or 193.149.120.33/vl

Your wifi channel on your router must be on 11
Revenir en haut Aller en bas
http://www.internetmobile20.com
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 22:16

Hi Pascal,

yes, I treid Ch11, 9, 5, 3 and 1 ... I think that is enough yellownabzsmile

no change yellownabzsad
Revenir en haut Aller en bas
Phabbrrysse
Nabazteur Voyageur
Nabazteur Voyageur
avatar

Age : 30
Localisation : Sassenage
Nabaztag : PhormiBBrrysse et Pharramyneu (V2)
Nbr de messages : 14388
Carottes : 10617

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 20 Aoû 2007 - 22:27

tri with

DHCP Enabled : Yes in the rabbit

_____________________________




Connexion du lapin difficile : ICI -- PAS D'AIDE PAR MP NI PAR MAIL
Revenir en haut Aller en bas
http://phabbrrysse.fr/
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 8:20

marfab a écrit:
Please try :

Hi marfab, hi Phabbrrysse,

thanks again for trying to help me.

@Phabbrrysse: I did DHCP on and it did NOT work ... neither with WEP nor with WPA. Even in WEP (which works now) the rabbit cannot connect to the Router when set to DHCP on ... it only works with a fixed IP.

@marfab: I did all the settings you wrote ... no luck! yellownabzsad

Well, I think it definitely is a problem with the router and not with the rabit. I experience the same troubles with my second rabbit ... when hooked on a NETGEAR router the rbbit works perfect in WPA when hooked to my LINKSYS router then no WPA connection is possible anymore!?!?
A friend of mine has the same troubles with his LINKSYS router ...

Any further ideas?
Revenir en haut Aller en bas
aerosmiss
Yellow Subadmin
avatar

Age : 49
Localisation : Paris
Nabaztag : Zvi (V1) et Zeev (V2)
Nbr de messages : 10047
Carottes : 4310

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 8:23

[quote]RABBIT:
displayed network Rabbitnet - Web64 (even the router is set to 128!
working)[quote]

On your rabbit setpage, the SSID have to be Rabbitnet, type it manually in the field under the first one.ABBIT:
displayed network Rabbitnet - Web64 (even the router is set to 128!
working)[quote]

On your rabbit setpage, the SSID have to be Rabbitnet, type it manually in the field under the first one.
Revenir en haut Aller en bas
http://aerosmiss.free.fr
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 8:37

aerosmiss a écrit:
On your rabbit setpage, the SSID have to be Rabbitnet, type it manually in the field under the first one.

Hi aerosmiss,

well I DID ... working with WEP, NOT working with WPA yellownabzsad
Revenir en haut Aller en bas
Pascaltag
Bronze Nabz
Bronze Nabz
avatar

Age : 37
Localisation : Massy
Nabaztag : Tinetine
Nbr de messages : 162
Carottes : 3596

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 8:59

Hi,

Can you give us more details about your router ? Maybe documentation and screenshots.

Have you the choice between WPA TKIP / AES ....

Is the firmware of this router up to date ?

Thanks.
Revenir en haut Aller en bas
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 9:24

The router is from "4G" it is a German company which produces WLAN router working with SIM cards of mobile providers ...
you can see it on www.one.at ... then check H.U.I -> H.U.I Hardware and there you can find it ...

I will add screenshots of the setup pages in a few hours ...
Revenir en haut Aller en bas
Pascaltag
Bronze Nabz
Bronze Nabz
avatar

Age : 37
Localisation : Massy
Nabaztag : Tinetine
Nbr de messages : 162
Carottes : 3596

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 9:43

OK ! I found the router but not the documentation.

I didn't know this type of router (UMTS + WLAN right ?)

Thanks for the screenshots.
Revenir en haut Aller en bas
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 10:59

well, sorry to say ... there is no documentation so far ...
all I have are the technical specifications on the homepage (in German)

Technische Daten
Dualmode – GSM 900 / 1800 / 1900 und HSDPA / UMTS WLAN Router

Sicherheit:

* WLAN: WEP 64/128/154, WPA 1, 2, 1+2, 802.11x/EAP
* MAC Verschlüsselung mittel Zugriffs - Kontroll-Liste
* Router: Firewall, Statefull-Packet-Inspection, NAT, Port Forwarding
* System: automatische Eigendiagnose (Watchdog), Wiederherstellung der Werkseinstellungen durch Hard- und Softreset

Router:

* DHCP-Server
o DynDNS-Client o VPN Passtrough o Ethernet/USB/WLAN-Bridge

Administration:

* Konfiguration und Statusmeldung über Browser und LCD-Display

Updatefähigkeit:

* Firmware-Update per Software-Upload

Kompatibilität:

* Unabhängig von Betriebssystem (z.B. Microsoft, Apple, linux)
* Funktioniert mit allen gängigen Browsern (z.B. Microsoft Internet Explorer, Netscape, Mozilla Firefox, Apple Safari)

Netzwerkverbindung:

* Ethernet 10/100 Base T Port über RJ45 Buchse
* WLAN: 802.11b/g 2,4 GHz mit bis zu 54 Mbit/s
* Analogtelefon über RH-11 Buchse
* VPN kompatibel
* Always on, Network Re-Connect

Short Message Service

* Senden / Empfangen / Weiterleiten / Adressbuch

Systemanforderungen

* Ethernet 10/100 Base T Port oder 802.11b/g WLAN
* Browser
* TCP / IP Protocol Stack



Now the pix:

Channel settings
http://golfsierra.gmxhome.de/nabaz/channel.jpg/


DHCP settings
http://golfsierra.gmxhome.de/nabaz/dhcp.jpg


Security settings
http://golfsierra.gmxhome.de/nabaz/security.jpg/

WLAN settings
http://golfsierra.gmxhome.de/nabaz/wlan.jpg/

Thats all for now ... greetings

P.S. sorry, but it seems that I made a mistake when adding the pix to this topic ... I don't know how to do it that the pix are shown direct in the message yellownabzsad


Dernière édition par le Mar 21 Aoû 2007 - 11:58, édité 1 fois
Revenir en haut Aller en bas
Pascaltag
Bronze Nabz
Bronze Nabz
avatar

Age : 37
Localisation : Massy
Nabaztag : Tinetine
Nbr de messages : 162
Carottes : 3596

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 11:08

1) WPA 1, 2, 1+2 ?

2) Sorry i can't display your pics. I have Error 404.

You can use this website by example :
http://imageshack.us/

Thanks.
Revenir en haut Aller en bas
marfab
Cuniculussologue
Cuniculussologue
avatar

Age : 45
Localisation : Noisy le Grand
Nabaztag : Petitbrou, Landry (V1), Scrubs (V2)
Nbr de messages : 8128
Carottes : 4450

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 11:18

Ok. As you shawn us, your rabbit must be set on DHCP yes position. So default settings for your rabbit are :
DHCP : YES
Local IP : 0.0.0.0
Submasknet : 255.255.255.0
Local gateway : 0.0.0.0
DNS : 0.0.0.0

WPA key : use HEX64 in your router configuration
If you use WPA key, do not fill WEP key in your router settings.
Revenir en haut Aller en bas
http://www.internetmobile20.com
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 11:48

Hi again,

even when the DHCP is set to ON it does not work!
When setting to WEP and DHCP OFF it DOES work!?!?

Now I took the rabbit in my home where my first rabbit is/was working perfect with WPA encryption. Now I set the second bunny to the EXACT network settings of the first bunny (except I gave him a different IP) and now I am starting to going crazy!!!

My first rabbit (which always worked perfect) has now a flashing green/orange nose (even the help with firmware upgrade and so on did not help) and the second rabbit shows only 2 green (with the same settings!?!?)

HEEELP!

edit: oooops! just saw that they are doing MAINTENANCE today ... maybe that is the problem that my old one is not working. But why doesn't the second rabbit also go to the same status as the first (showing 3 greens and a blinking green/orange nose)?
Revenir en haut Aller en bas
marfab
Cuniculussologue
Cuniculussologue
avatar

Age : 45
Localisation : Noisy le Grand
Nabaztag : Petitbrou, Landry (V1), Scrubs (V2)
Nbr de messages : 8128
Carottes : 4450

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 12:00

For the moment my.nabaztag.com is out of order for maintenance. Don't set up your rabbit until 2 PM.

Nose blinking means it can't reach Violet plateform and at this time is normal beacause Violet plateform is unavailable.

Please give us some screen shot of your rabbits configuration page.
Revenir en haut Aller en bas
http://www.internetmobile20.com
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 12:26

okay here are the settings:

for my NETGEAR router the rabbit-settings are:

BASIC:
http://golfsierra.gmxhome.de/nabaz/basic.jpg

ADVANCED:
http://golfsierra.gmxhome.de/nabaz/advanced.jpg

BOTH rabbits now show the blinking green/orange nose (due to maintenance)
So it seems that the settings are okay with this router.

As soon as I change the NET to the 4G router (I only change the WLAN-NET) because passwords and IPs are equal, the rabbits only show ORANGE ...
Revenir en haut Aller en bas
marfab
Cuniculussologue
Cuniculussologue
avatar

Age : 45
Localisation : Noisy le Grand
Nabaztag : Petitbrou, Landry (V1), Scrubs (V2)
Nbr de messages : 8128
Carottes : 4450

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 12:48

In advance configuration page, if you use WPA key you must use in my opinion SharedKey position

Second point. your router gives IP address from 192.168.0.120 to 192.168.0.125. Why do you use 192.168.0.138 ip address for your rabbit ?

I know that your settings are right and can works but in your case we will use simple settings.

And now nabaztag's website works fine.
Revenir en haut Aller en bas
http://www.internetmobile20.com
golfsierraztag
Nabz Junior
Nabz Junior


Localisation : somewhere
Nbr de messages : 77
Carottes : 3833

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mar 21 Aoû 2007 - 13:05

marfab a écrit:
In advance configuration page, if you use WPA key you must use in my opinion SharedKey position

Second point. your router gives IP address from 192.168.0.120 to 192.168.0.125. Why do you use 192.168.0.138 ip address for your rabbit ?

I know that your settings are right and can works but in your case we will use simple settings.

And now nabaztag's website works fine.


1) Well in my PRESENT configuration it also works with OpenSystem ... will change it ...

2) well I like to have FIXED IPs in my network, therefor the rabbit got 38 ...120 to 125 are only for friends visiting me with laptops ... normaly I would not need a DHCP in my network ...

Here are the next results:
When the "bad" rabbit is connected in my home-network WPA everythings works fine.
Now I hooked it up to the 4G router again, set SharedKey, set DHCP on, set 64-digit hex password ... 4 ORANGE yellownabzsad

CONCLUTION: It seems, that there really is a problem with the router and the rabbit ... I tried now different WLAN-devices (Netgear, Linksys, ...) they all work ... only the 4G makes troubles. So I will buy an extra ACCESS POINT and hook it to the rabbit ...

If anyone has a further idea how to get the 4G router working you are welcome to give further information.

I for myself stop here with trying because I think 15 hours of trying is enough yellownabzwink

greetings
Revenir en haut Aller en bas
PeterTheta
Lapin nain
Lapin nain


Localisation : Shepherd's Bush
Nbr de messages : 1
Carottes : 1734

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Lun 24 Sep 2012 - 19:18

I am having the same problem. Here are my settings:



Can anyone help? Thanks very much. - Peter
Revenir en haut Aller en bas
Japanas
Gold Nabz
Gold Nabz


Localisation : Nabazland
Nbr de messages : 558
Carottes : 3196

MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   Mer 26 Sep 2012 - 15:18

Sorry Peter, but I cannot see your settings :
404 Not found http://m.theta-g.com/g/s/n/Nabaztag%20setup%20attempt.png
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé




MessageSujet: Re: 4 orange when using WPA   

Revenir en haut Aller en bas
 
4 orange when using WPA
Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 1 sur 2Aller à la page : 1, 2  Suivant
 Sujets similaires
-
» 3 leds Vertes, Nez orange, la galère depuis un mois!!!!
» [RESOLU] Connexion impossible : tout orange ... 2 verts
» Prix orange et citron.
» 4 orange when using WPA
» Lapin tout orange pb configuration livebox

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Forum des Objets Communicants et Solutions pour les Libérer... :: IV. I Don't Speak French! :: Setup your rabbit-
Sauter vers: